psychosociale hulpverlening, lichaamsgerichte traumatherapie & coaching

Aanbod

De uitleg over mijn therapeutische werkwijze is verwerkt in onderstaand overzicht van de diensten die ik bied. Op de pagina Hulpvraag lees je met welke hulpvragen en klachten je bij me terecht kunt.

 

Therapie
In de therapie creëer ik een veilige sfeer waarin we ontspannen kunnen werken. Samen onderzoeken we je hulpvraag en je motivatie tot herstel. Hierbij richt ik me op de ontwikkeling van zelfcompassie en een positief zelfbeeld, de versterking van je eigen kracht en het leren benutten van je hulpbronnen.

 

Wat zijn je diepste verlangens en behoeften? Op welke gebieden ervaar je blokkades? Door ons in alle rust te concentreren op je ademhaling en de sensaties die je in je lichaam ervaart, en daar ook echt de tijd voor te nemen, ontstaat er verdieping in je beleving, oftewel ‘felt sense’. De tijdslijn van je leven vormt hierbij een belangrijke leidraad. Mijn kennis over ontwikkelingspsychologie stelt me in staat verbanden te leggen tussen je klacht, je overtuigingen en je gedrag. De vragen die ik je stel, helpen je om bij de essentie te komen. In dit proces groeit je zelfinzicht, ontdek je je eigen kracht en leer je om de regie over je eigen leven te nemen.

 

Consult ‘Langs de uiterwaarden’
Tijdens een wandeling langs de uiterwaarden kan je de tijd nemen om je hart te luchten en te delen wat je wenst of mist, of wat je zorgen baart. Zo’n wandeling is tevens een laagdrempelige manier om kennis te maken met therapie. Het is mogelijk als onderdeel van de therapie, maar ook bij consult  coaching. Sommige mensen vinden het nu eenmaal fijn om al wandelend te praten.

 

Coaching
Zoek je ondersteuning in je persoonlijke ontwikkeling, bij keuzes maken, grenzen stellen of balans vinden? Dan kan ik als coach een gids en klankbord voor je zijn. In een kort oplossingsgericht traject kan ik je helpen om je zelfinzicht te vergroten en te ontdekken hoe je je doelen kunt verwezenlijken. Wil je iets in je leven afsluiten of je autonomie versterken? Wil je veranderingen realiseren op verschillende gebieden, zoals: je werk, je relaties met anderen, je motivatie, je daadkracht, dan kan ik je als coach ondersteunen. Met kennis, empathie en relativerende humor wil ik je bijstaan op het pad dat je wilt inslaan.

 

Veilige ankers / hulpbronnen
Ik werk ook altijd met veilige ankers. Een veilig anker is een hulpbron waaruit je kracht en moed put. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld de gedachte aan een vertrouwd en beschermend persoon of een dierbare, veilige plek. Een concreet voorwerp, zoals een dierbare foto of een kledingstuk waarin je je sterk en bijzonder voelt. Je lievelingsmuziek of iets wat je heel graag doet. Naast veilige ankers buiten jezelf heb je ook interne hulpbronnen die je kunt aanboren. Daar gaan we samen naar op zoek. Eenmaal ontdekt, heb je deze veilige ankers altijd paraat. Iedereen heeft dergelijke ankers nodig, niet alleen in moeilijke tijden.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek, aarzel dan niet om contact met me op te nemen.