psychosociale hulpverlening, lichaamsgerichte traumatherapie & coaching

Reviews

 

 

Marjolein heeft mij goed geholpen met mijn paniekaanvallen, de angst en de stress die ik ervaarde. Ik heb EMDR bij haar gedaan, zowel online als in de praktijk. Marjolein lette goed op hoe ik me voelde. En als ik iets vroeg of me angstig voelde, gaf ze me goede raad en oefeningen. Ze heeft een luisterend oor en kan daaruit advies geven. Ik vond het prettig om bij Marjolein in behandeling te zijn.
Guido, 19 jaar, student.

 

 

Marjolein is een prettige en rustige therapeut waarbij ik me al snel op mijn gemak voelde waardoor ik me vrij voelde om met haar mijn problemen te bespreken. Door haar nuchtere kijk, kennis van zaken en lichaamsgerichte oefeningen heb ik meer inzicht gekregen waar mijn problemen vandaan komen en heb ik handvatten om er in de toekomst mee om te gaan. Hierdoor heb ik meer vertrouwen in mezelf gekregen en voel me sterker om weer stappen vooruit te maken.  

Astrid, 55 jr.
 

Marjolein heeft mij heel goed geholpen doormiddel van EMDR en lichaamsgerichte oefeningen met het verwerken van traumatische gebeurtenissen in mijn leven. Ze heeft me geleerd echt te luisteren naar mijn lichaam en te herkennen wat er gebeurd in mijn lichaam als ik me onzeker/boos/gelukkig voelde. Marjolein’s open, positieve en fijne benadering hebben geholpen om mezelf emotioneel sterker te voelen, wanneer ik dreig te verdrinken door onzekerheid. Ik vind Marjolein een fijne therapeut die een vertrouwelijke, warme en positieve manier van werken heeft. Zelfs gedurende de corona periode vond Marjolein een (voor mij) goede manier om de therapie voort te zetten. Ik voel me nu erg goed en zelfs nog sterker dan voor deze hele situatie door de verkregen middelen. Ik zou zeker terug gaan naar Marjolein als het nog een keer nodig is.

Laura, 23 jaar.

 

Marjolein heeft mij heel goed geholpen. Toen ik helemaal vast zat en niet wist wat er aan de hand was, heeft zij de verbinding weten te leggen naar een traumatische ervaring tijdens een boottrip. Ze heeft me geholpen dit te verwerken aan de hand van verschillende methodes. Terwijl we daarmee bezig waren, kwam er nog een probleem op. Dit bleek gelinkt te zijn aan mijn pestverleden. Ook hiermee heeft ze mij geholpen om het te verwerken. Ik voel me nu weer helemaal top en zelfs nog sterker dan voor deze hele situatie. 

 Mirthe, 25 jaar 

 

Anonymous Review:  

I strongly recommend the services of Marjolein Oostendorp. Through the safe space that Marjolein provides to talk about and identify actions to help me empower myself, I have been able to regain confidence and a positive outlook following the most difficult period in life. Marjolein is empathetic and she pays attention to the details, which fostered the trust, understanding, and support that I needed. And completely in English, too! 

L.  30 jaar. 

 

Mevrouw Oostendorp is vol begrip en voelt de situatie, waarin wij verkeren, zeer goed aan.
Zij heeft ons al pratend zeer goede analyses gegeven van ons probleem, waardoor je zelf mee kan denken in het vinden van oplossingen. Haar adviezen zijn altijd met redenen om kleed. De bezoekjes aan haar helpen ons enorm om door deze moeilijke periode te komen.

 Nel en Ate 77 en 78 jaar.

 

Wat ik het meest waardeer aan de gesprekken met Marjolein is haar nuchtere houding ten opzichte van problemen die gevoelig liggen.

Marjolein heeft een rustige benadering en stelt vragen die mij op een positieve manier aan het denken hebben gezet over het leven. 

Het is soms ongemakkelijk om over gevoelens te praten maar Marjolein weet een dusdanige sfeer te creëren waarin niks te gek lijkt om te zeggen. 

Dat is niet alleen bevrijdend maar helpt ook om situaties te accepteren en los te laten. Persoonlijk heb ik een hoop (gehad) aan Marjolein’s aanpak. Ik ga graag door met de therapie en ik kan een ieder die een nieuwe kijk op bepaalde zaken kan gebruiken absoluut aan Marjolein aanbevelen.

Marijne 24 jaar

 

Marjolein is,

Warm, kalmerend, goede luisteraar die positief is ingesteld, en goed met je meedenkt. Als je jezelf al overhaast hebt gediagnosticeerd, weet ze dat op aardige manier aan te wijzen en je bij te sturen.

Ze neemt de tijd voor je, maar is ook erg goed in een spiegel voorhouden, dat werkt erg relativerend.

Een bijzondere ervaring die ik met haar had, was haar lichaamsgerichte oefening. Ik liep tegen een heftig beeld en emotie van vroeger aan. Door liggend eerst te ontspannen, en een fijne herinnering/gevoel op te zoeken (met geest én lichaam), kon ik het aan om daarna onder haar leiding de pijnlijke herinnering op te roepen en mezelf daarop in te leven. Op het dieptepunt, waarin ik werd gevraagd ook de houding aan te nemen die ik associeer met die herinnering, riep ze me op om de positieve ervaring te visualiseren, wat me direct troost bood. Zodoende heb ik geleerd elke keer dat ik in die negatieve herinnering dreig te verdrinken, daar een krachtig positief beeld tegenover te zetten.

Marjolein heeft me geholpen mijn gedragspatronen te herkennen, en te benoemen, maar ook om de achterliggende redenen boven water te krijgen. Dit heeft me veel inzicht gegeven, en bood me de kans meer accepterend te zijn naar het gedrag waar ik zo streng over ben in mijzelf.

Kasper, 25 jaar.